Stress en burnout

Stress therapie en burnout therapie Amsterdam

Stress en burn-out therapie en coaching

Heb je last van spanningsklachten en vermoeidheid? Heb jij jarenlang al je energie in je werk gestopt, maar sleep je je nu voort van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie? Kost het je in de loop van de dag steeds meer energie om alles vol te houden en ben je aan het einde van de dag helemaal op?

Heb je naast je vermoeidheid en gespannenheid ook last van bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, maag- of darmklachten, moeite met slapen, snel geïrriteerd zijn, concentratieproblemen en veelvuldig piekeren?

Dan heb je misschien last van burn-out of overspannenheid.


Burn-out

Hoe ontstaan burn-out en overspannenheid?

Burn-out en overspannenheid ontstaan vaak als je langdurig aan meer stress of belasting bent blootgesteld dan je eigenlijk aankunt.

Als de stressveroorzakende factoren met name in het werk liggen, is er sprake van werkgerelateerde overspannenheid, maar de klachten kunnen ook door situaties buiten het werk dan wel door een gebrek aan individuele draagkracht worden veroorzaakt.

Als de spanningsklachten ernstiger worden en langer aanhouden kan sprake zijn van burn-out. Burn-out is een toestand van emotionele uitputting, ontstaan door het steeds weer overschrijden van grenzen. De energie is op en het lukt niet meer deze snel genoeg op te laden.

Burn-out gaat vaak gepaard met een cynische houding ten opzichte van het werk en twijfels aan de eigen vermogens. Ook kun je je vervreemd gaan voelen van anderen.

Wat kun je er aan doen?

Onder begeleiding van een therapeut kun je werken aan het verminderen van de spanningsklachten, het bewust worden van karaktergebonden risicofactoren en het aanleren van gedrag dat het ontstaan van nieuwe klachten kan voorkomen.

Ook word je begeleid bij het leren inschakelen van hulpbronnen en bij het effectief leren uiten van persoonlijke behoeften alsmede bij het verbeteren van je timemanagement.


Stress en burnout

Herken je je in het voorgaande?

Misschien heb je last van de hier beschreven klachten of heb je een aantal vage klachten die je niet kunt thuisbrengen, maar die in elk geval te maken hebben met stress en vermoeidheid.

Dan is het zaak om het (beginnende) proces van burn-out een halt toe te roepen.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust even contact met mij op.


Pascale

Neem contact op
10 tips bij stress:


Therapiepsycholoog Amsterdam Ervaringen van cliënten
Het fijne van de therapie bij Pascale is haar persoonlijke aandacht ...
Therapie Amsterdam
wordt gewaardeerd met 4.8 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

Logo-NVPA logo-rbcz
Therapie Amsterdam
Weteringschans 110 - 1e etage
1017 XS Amsterdam
Route naar mijn praktijk
Therapie Amsterdam
Cor Hermusstraat 39
1065 HK Amsterdam
Route naar mijn praktijk
Top