Zingeving


Gevoelens van zinloosheid?

Veel mensen kampen met gevoelens van zinloosheid, die zo sterk kunnen zijn dat ze het innerlijke gevoelsleven gaan overheersen.

Een van de meest voorkomende innerlijke vragen waar mensen mee worstelen is dan ook de vraag wat eigenlijk de zin is van het leven, de zin van “alles”.

Tot niet zo lang geleden volgden mensen blindelings de wetten van religies die voorschreven op welke wijze de mens deze duiding in zijn leven een plaats moest geven. Tegenwoordig heeft ieder van ons zelf de taak om je eigen leven van een zin, van een doel te voorzien.

Dit is geen gemakkelijke opgave. Hiervoor moet je stappen zetten, zodat je kunt worden wie je bent. Dit kan wat anders zijn dat wat door gewoonte, opvoeding, onderwijs en traditie over je heen is gelegd. Veel mensen leven namelijk een leven dat niet ‘hun eigen leven’ is.

Het zijn de verwachtingen die anderen op hen projecteren die maken dat zij reageren zoals ze reageren en dat ze leven zoals ze leven.


Zingeving

Therapie en coaching bij zingeving

In therapie en coaching kun je op zoek gaan naar je eigen lijn in je leven. Door het vinden van je eigen lijn ontstaat er diepe innerlijke vrede.

Als deze ontwikkelingsweg eenmaal is ingeslagen, zijn de eerste stappen gezet op weg naar het bereiken van de werkelijke bestemming in je leven.

Het kunnen leven volgens jouw bestemming is wat de individuele zin aan het leven geeft en wat je ook de mogelijkheid geeft de betekenis van je leven te zien in de context van de gehele samenleving en wereld waarin alles zich manifesteert. De gevoelens van zinloosheid zullen hiermee vanzelf afnemen.

Als je stappen wilt zetten op de weg naar je eigen bestemming, kies dan voor begeleiding.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Neem contact op


Top